Annons
Annons

Smarrilismarr, godaste kakan på länge!

från iphone 110

Jag har ju gjort en hel del recept genom åren och vissa etsar sig fast lite extra i minnet. Det här cheesecakereceptet är ett sådant. Kanske för att det innehåller 2 absoluta favoritingredienser, mjölkchoklad och Philadelphiaost! Jag säger bara – baka den här kakan, det kan vara det godaste du bakat på länge!

Mjölkchokladcheesecake 12 bitar

Tid: ca 40 min + 30 min i kylen + 40 min i ugnen

400 g Maryland double choc
150 g margarin eller smör

fyllning:
600 g Philadelphiaost
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 ägg
200 g mjölkchoklad

topping:
3 dl crème fraiche
3/4 dl florsocker
100 g mjölkchoklad

Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en form med avtagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Lägg pappret i botten på formen, låt det gå upp 1-2 cm på insidan av formen. Smörj kanterna med margarin eller smör. Kör kakorna i en mixer eller stöt dem i en mortel. Smält margarin eller smör i en kastrull. Blanda kaksmulor och margarin eller smör i en bunke. Tryck ut kaksmulorna i hela formen, nästan ända upp på kanten. Ställ formen kallt i 30 minuter. Lägg Philadelphiaost, socker, vetemjöl, vaniljsocker och ägg i en bunke och kör alltsammans till en slät smet med en elvisp. Hacka mjölkchokladen grovt. Bred ut Philadelphiasmeten i formen och strö på chokladen. Grädda cheesecaken en bit ner i ugnen i 175 grader i ca 40  minuter. Eventuellt behöver du täcka formen med aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna. Blanda crème fraiche och florsocker och bred det ovanpå. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över. Servera cheesecaken kylskåpskall, då är den som godast.

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar