Annons
Annons

Lyxpizza med lövbiff på nyårsdagen

God fortsättning på det nya året! Hoppas ni hade ett trevligt nyårsfirande! Det hade jag, vi var inne hos grannarna som bjöd på jättegod 3-rätters middag.

Idag är det ju stora pizzadagen. Jag bjuder här på ett lite lyxigare pizzarecept med stekt lövbiff och en parmesansås. Prova, det är jättegott!

Lyxpizza med stekt lövbiff och oliver 4 port

Visst kan man ha lövbiff på pizza! Det är jättegott tillsammans med rucola, oliver, kapris och en parmesansås.

¼ pkt jäst
2 ½ dl ljummet vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 tsk strösocker
ca 6 ½ dl vetemjöl

Tomatsås:
1 dl tomatpuré
2 msk olivolja
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
en nypa socker
salt och peppar

250 g avrunnen mozzarella

Topping:
400 g lövbiff
margarin eller smör att steka i
salt och peppar
50 g rucola
rikligt med svarta oliver
rikligt med kapris

Parmesansås:
2 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar

Blanda jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olivolja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter. Blanda tomatpuré, olivolja, vatten, oregano, socker, salt och peppar till en sås. Riv mozzarellan grovt på ett rivjärn. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje till en rund kaka. Lägg pizzabottnarna på en bakpappersklädd plåt. Bred på tomatsås och överst riven mozzarella. Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i 275 grader. Skär lövbiffen i strimlor och stek köttet hastigt, lite i taget, i en stekpanna. Köttet ska bara få färg. Salta och peppra. Lägg lövbiff, rucola, svarta oliver och kapris ovanpå. Blanda crème fraiche, parmesan, salt och peppar till en sås. Servera såsen till den varma pizzan.

 

 

pizza-med-lovbiff

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar