Annons
Annons

Bär i frysen?

Har du bär i frysen, som bara ligger där och väntar på att få användas? Baka de här smarriga kakorna! Det här är ett recept som jag gjorde till en tidning för 2-3 år sedan. Jag tycker att de är godast med både vinbär och blåbär.

Kokos- och vinbärsformar 20 st

Lite syrliga vinbär och kokos är mycket gott i de här kakorna. Kakorna är även goda med blåbär eller en blandning av vinbär och blåbär.

200 g margarin eller smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl

75 g margarin eller smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 dl kokos
ca 5 dl vinbär eller blåbär eller allra helst en blandning av de båda

Blanda margarin eller smör, socker och vetemjöl till en deg. Låt degen vila kallt i minst en timma.
Rulla ut degen till en lång längd och dela den i 20 jämnstora bitar. Tryck ut varje degbit i en smord aluminiumform (ända upp till kanten).
Blanda margarin eller smör, socker, ägg och kokos i en bunke.
Fördela först vinbären och sedan kokossmeten i formarna.
Grädda kakorna på en plåt i 200 grader i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna.

Foto Åsa Dahlgren

kakor-med-kokos-och-vinbar

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar