Annons
Annons

En mycket fin dag på Österlen!

Vi har ju sommarstuga på Österlen sambon och jag. Förra helgen var vi där för första gången på ett tag. Och oj vilken fin dag vi fick på lördagen. Det är häftigt med Österlen för fastän det är lite off season så finns det så mycket att göra!

Stenshuvud

Vi började med ett besök hos fiskhandlarn i Simrishamn. Jag tror de har bytt ägare för nu heter det Nya Rökeriet. Det ligger nere i hamnen och det är väl värt ett besök. De har ett stort utbud med bland annat färsk fisk, rökt fisk, fryst bläckfisk, röror, fiskrom och udda konserver. Jag köpte mycket fin torskfilé och regnbågsforellrom som jag gjorde gratäng av på kvällen.

Rokeriet i Simrishamn

Sedan blev det lite inköp på torget, jag gillar torghandel och den i Simrishamn är mycket inbjudande. Kolla på blommorna på fotot här tex.

torghandel

Därefter fikade vi på KIN på Regeringsgatan 19. Å vad jag gillar det stället. Det är verkligen ett personligt café med lite crazy men samtidigt mycket varm inredning. Jag tycker framförallt om att det är rätt så litet, man kan sitta där och bara vara liksom. Jag åt en rejäl surdegsmacka som var mycket god.

god macka

Ja sedan bar det av till Gladsax. Gladsax ligger några kilometer inåt landet. Solen sken och landskapet var bara så vackert. Jag gillar den här tiden på året innan löven slagit ut. Man ser landskapet på ett annat sätt innan allt det gröna finns där och ja så vet man ju att det är på gång! Det är en mycket trevlig tanke.

Gladsax

Ljuset på Österlen slår det mesta, det är så skirt och intagande disigt så man blir alldeles tagen. Särskilt så här års. I och med att Österlen och Skåne är så platt blir det mycket himmel, ja det måste upplevas!

I Gladsax ligger det en antikaffär som har öppet på helgerna (ja jag tror de har öppet året runt). Karossgården heter den och den ja jag gillar den skarpt. De är inte jättebilliga men de har en fin ordning och det är fräscht, sånt uppskattar jag. Den här gången hittade jag en gratängform, lite gafflar (som var billiga!!) och en hel del emaljgrejer från Kockums som jag behöver i ett matjobb som jag gör just nu.

Karossgarden (2)

Sedan tog vi den fantastiskt vackra vägen ner till Baskemölla och for vidare upp till Södra Mellby till ytterligare en antikaffär som har öppet på helgerna, Mellby 11. Det ägs av ett par som är hur gulliga och trevliga som helst . Det blir alltid att man står och pratar med dem en stund. Mellby 11 säljer både gamla och nya saker och det finns alltid en massa saker som jag vill ha. Den här gången blev det en köksmatta som ska dölja vårt lite förstörda köksgolv (läs HÄR) hemma i stan.

Osterlen

Mellby 11

Vi avslutade vår dagsutflykt på Österlen med en promenad på stranden vid Stenshuvuds nationalpark. En av östra Skånes otaliga pärlor. Förutom en vacker promenad såg vi blåsippor och en pytteliten fladdermus som satt och sov på ett soligt tak.

Om du är intresserad av en helgresa vet jag att det finns flera superfina bed and breakfast att utforska. Det är bara att åka:)

Stenshuvuds nationalpark

blasippor

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar