Annons
Annons

Favorit i repris

I fredags var jag och sambon på ett av mina favoritcaféer här på Österlen. Det heter KIN och ligger i Östra Vemmerlöv, en by några km väster om Simrishamn. Ni som läste min Allasblogg förra sommaren känner säkert igen det, jag skrev om det då också. Du kan läsa det jag skrev då  HÄR

kristinas 2014 028

Det är faktiskt så fint i mina ögon att jag skulle vilja utnämna det till tja det bästa eller i alla fall ett top 3 här på Österlen. Om jag skulle starta ett café så hoppas jag att det skulle bli ett i den stilen. Jag vet inte om KIN har de godaste bullarna eller mackorna, förmodligen inte men det har så många andra fina kvaliteter.

kristinas 2014 024

Själva kåken – ett gammalt andelsbränneri – är bara så fin och rätt i sammanhanget. Sådana gamla industribyggnader ska ju användas och i det här fallet blir det så bra. För att inte tala om trädgården, den är vacker och tokig på en och samma gång. Nu hade de ställt dit en gammal hammock och hängt upp en hängmatta, mmm så fint.

kristinas 2014 025

 

Vi åt var sin macka sambon och jag. Min var med både lammkorv, brie, chevre och en massa frukt och grönsaker. Den kan rekommenderas. Och sedan avslutade vi vårt besök med att dela på en chokladkaka med smak av lakrits. Också den jättegod. Om du är i Simrishamnstrakten och gillar den lite busiga caféstilen – åk till KIN i Östra Vemmerlöv. Lägg märke till att de inte har öppet på måndagar och tisdagar. Här kommer fler foto.kristinas 2014 027

kristinas 2014 034

kristinas 2014 030

 

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar