Annons
Annons

Friterad blomkål med tahinisås och libabröd

Igår friterade jag blomkål och serverade det med en enkel och jättegod tahinisås och grönsaker i libabröd. Jag lagar mycket vegetariskt just nu och friterad blomkål har jag tänkt på under en lång tid, så nu var det dags! Många räds fritering men det är verkligen inte svårt. Glöm inte att ha ett lock bredvid kastrullen om det skulle börja brinna.

Så här gjorde jag!

Friterad blomkål med tahinisås och libabröd 4 port

2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl kallt vatten
1 krm salt
1 äggvita

1 blomkålshuvud
3-4 dl rapsolja
salt

Tahinisås:
3 dl gräddfil
ca 3 msk tahini (sesampasta)
1-2 tsk pressad citron
salt och peppar

Sallad:
tomat, gurka, lök och salladsblad

stora libabröd

Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke. Vispa äggvitan hårt med en elvisp. Rör ner äggvitan lite försiktigt. Dela blomkålen i små bitar. Doppa blomkålen i smeten med en tång. Häll oljan i en kastrull, oljan ska täcka det som du friterar (jag hade väldigt lite olja hemma så jag använde en liten kastrull men det funkade!). Lägg i en liten bit vitt bröd, när den börjar bli ljusbrun är det dags att fritera. Fritera några blomkålsbitar i taget (i min lilla kastrull fick det bara plats 2 åt gången), när de fått färg är de färdiga. Låt blomkålen rinna av på ett hushållspapper och salta. Täck gärna med något så att blomkålen håller värmen. Blanda gräddfil, tahinisås, citron, salt och peppar till en sås. Servera blomkålen varm tillsammans med tahinisås och sallad i libabröd.

 

LÄS OCKSÅ

(20)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar