Annons
Annons

Frukostbröd

Jag gillar att baka bröd som jäser över natten och som jag sedan bakar ut och gräddar så att det är färdigt till frukost dagen därpå. Jag brukar sätta degen precis innan jag går och lägger mig. Ja enklare kan det inte bli. Så här lyder receptet.

 

Frukostbröd 16 st

1/2 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
1/2 dl olja
2 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
11 dl vetemjöl
2 tsk salt
75 g valnötter eller 75 g grovt hackade hasselnötter eller 1/2 dl linfrön

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten,olja, fullkornsdinkel, vetemjöl och grovt hackade nötter eller linfrön. Arbeta ihop till en kladdig deg. Täck med gladpack och ställ degen kallt över natten. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 16 bitar med hjälp av 2 knivar eller degskrapor (degen ska inte knådas). Lägg matbröden med hjälp av knivarna på 2 bakpappersklädda plåtar. Sätt ugnen på 250 grader och låt bröden jäsa under bakduk under tiden som ugnen blir varm, 20-30 minuter. Grädda bröden i ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

 

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar