Annons
Annons

God midsommartårta med rabarber och jordgubbar

Hoppas ni fick ett fint midsommarfirande! Jag hade ett lugnt och fint midsommarfirande här hemmavid. Vi åt sill till lunch och sedan på kvällen hade vi grannarna på besök och då blev det grillat och en god jordgubbstårta till efterrätt. Så här gjorde jag den:

God midsommartårta med rabarber och jordgubbar 8 bitar

100 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 stor rabarberstjälk
1 msk potatismjöl
150 g mandelmassa
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Smält margarin eller smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik. Tillsätt det smälta fettet och mjölblandningen till äggsmeten. Blanda. Bred ut smeten i en smord och bröad form som mäter 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Skär rabarbern i tunna skivor (ca 3 mm) och blanda dem med potatismjöl i en skål. Strö rabarbern ovanpå smeten. Riv mandelmassan grovt och lägg den ovanpå rabarbern. Grädda kakan en bit ner i 175 grader i ca 50 minuter. Känn efter med en provsticka så att kakan är färdig. Låt kakan kallna. Vispa grädden och halvera jordgubbarna. Toppa kakan med grädde och jordgubbar!

LÄS OCKSÅ

(18)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar