Annons
Annons

Grillade havskräftor, Orust, cafébesök och loppisrunda!

I lördags var vi som jag tidigare nämnt på norra Orust (läs gärna det tidigare inlägget HÄR). Våra gulliga grannar som vi besökte hade rekat och kollat upp några närliggande loppisar som vi kom att besöka under eftermiddagen.

Vi körde mot Torp och Slussen och det första stället låg alldeles till vänster om vägen (vi utgick från Henån). Det var en stor lada som var proppfull med prylar. I trädgården sprang det färggranna tuppar och hönor. Jag köpte 6-7 grytlappar för 5 kronor styck som kommer bli fina i min kommande kokbok.

013

012

Därefter blev det ett annat loppis som också låg till vänster om vägen. Det var inhyst i en gammal ladugård där båsen fortfarande var kvar. Den loppisen var väldigt fräsch och fin. Jag köpte en träslev, också den till nästa kokbok.

021

016

020

019

Sedan körde vi till Slussen där det fanns en antikaffär. De hade också en del fint men här blev det inga inköp. Om ni kommer hit måste ni gå uppför den lilla backen till Slussens pensionat, ett fint gammalt hus med mycket 50-talskänsla (iallafall utanpå) som inrymmer en restaurang, krog och pensionat. De brukar ha uppträdande på helgerna under sommarperioden. Pensionatet är bara så gulligt och någon gång måste jag åka dit och bo där några dagar!

022

024

032

Ja sedan blev det ett loppis till men det kommer jag inte ihåg var det låg. Där köpte jag några udda gamla dricksglas för 5 kronor styck. Det jättefina med de här loppisarna och dess ägare är att de gärna tipsar om andra loppisar. På första stället tex fick vi en Orustkarta där ägarinnan märkte ut flera loppisar i hela området. Hon hade dessutom koll på flera av loppisarnas öppettider just den här dagen. Gulligt och snällt, sånt gillar jag.

Vi fick också tips om ett bra fik på den loppisen. Det stället hette Töllås sommarcafé och det var ju klart att vi var tvungna att åka dit också:). Det var ett gulligt trädgårdscafé visade det sig med mycket grönska. De odlade en hel del så om man ville kunde man köpa grönsaker direkt från trädgårdslandet. De sålde också lamm- och viltkött, marmelader, chutney och sylt i sin gårdsbutik.

037

044

046

043

Ja sedan tog loppisarna slut så då for vi hem till grannarnas sommarhus och grillade havskräftor. Det var sambon som stod för det receptet. Han skar ett snitt i de kokta havskräftorna ( han hade köpt 1 kg och de höll fortfarande ihop efter det att han skurit i dem) och penslade på en blandning av 4 stora pressade vitlöksklyftor, några matskedar rapsolja och salt. Så fick de ligga så en halvtimme och så grillade han dem….det var riktigt gott! Trevlig helg alla.

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar