Annons
Annons

Grytor på gång

Parallellt med receptskapande för olika tidningar så håller jag på med en grytkokbok. Det är ett jätteroligt projekt som jag gör med fotograf Åsa Dahlgren och Semic förlag.

Det ska bli 55 recept på mustiga och smarriga grytor med kött, kyckling, fisk, korv och grönsaker. I dagsläget har jag testat mig fram till 45- 50 grytor som ska vara med i boken, det har jag hållit på med sedan november. Det händer att  grytan som jag har provlagat är god men ändå inte är tillräckligt bra för boken. Eller att grytan ifråga inte har tillräcklig udd, jag vill att gryträtterna ska ha sin egen karaktär. De får inte vara för lika. Ja så där håller jag på och tänker fram och tillbaka.

Som ni förstår så blir det lite småkomiskt här hemma när det ska ätas gryta dag efter dag. Familjen knorrar lite men mest på skämt (tror jag). Och många loppisgrytinköp har det blivit kan jag lova! Jag trodde inte det fanns så många varianter på järngrytor eller emaljgrytor innan jag började köpa på mig, men grytvarianterna från gångna tider är oräkneliga. Grytkokboken kommer ut i början av september, jag återkommer i ämnet:)

Grytor

Grytor

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar