Annons
Annons

Kaffe i garaget!

Läste en artikel igår om vad som är hetast på matfronten just nu! Vad man ska nörda ner sig i. Ut med surdegarna och ölbryggerierna, nu ska du ha ett kafferosteri i garaget! Nu är det specialkaffe som gäller och tydligen är det poppis att starta kafferosteri hemmavid.

Specialkaffe är ingen annan produkt, utan det är en bättre producerad kopp kaffe. Specialkaffe handlar om att sortera ut det bästa säger Joanna Alm i artikeln. Det kan handla om var kaffet är odlat men också om hur mycket kaffeodlaren får i ersättning. Joanna är svensk mästare i kafferostning och var en av de första som sysslade med specialkaffe. Hon startade bland annat Drop Coffee på Söder i Stockholm.

Om man vill testa hemma, föreslår Joanna att man köper färska kaffebönor av den rostningstyp som man själv gillar och mal i en kvarn. Hon tycker att det är viktigt att kaffebönorna är odlade under bra arbetsförhållanden.

Sedan är 60-65 g kaffe lagom till en liter vatten!

Visst blir man lite nyfiken?

Här är artikeln om specialkaffe!

cappuccino-i-rom

 

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar