Annons
Annons

Köttbulletips

Min mamma brukar ha lite socker i köttbullesmeten för att göra köttbullarna extra goda. Jag brukar ha i 1 msk svensk senap, på så vis får köttbullarna både sötma och syra som gör dem ännu godare. Jag tycker blandfärs är godast men föredrar man nötfärs eller fläskfärs så går det förstås lika bra.

Mitt bästa köttbullerecept ser ut på följande vis:

5 msk ströbröd
1 ¼ dl mjölk
½ dl finhackad gul lök
400 g blandfärs
1 ägg
1 msk svensk senap
1 tsk salt
peppar
margarin eller smör att steka i

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, senap, salt och peppar och arbeta ihop till en smet. Forma köttbullar av smeten. För att få dem riktigt släta kan du skölja händerna i kallt vatten och sedan rulla dem. Stek köttbullarna några i taget i margarin eller smör. Sänk temperaturen och låt dem bli genomstekta.

Köttbullar

Köttbullar

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar