Annons
Annons

Mycket god pepparkakscheesecake

Förra året gjorde jag en mycket god pepparkakscheesecake till Allas, som jag också skrev om HÄR. Cheesecaken är smaksatt med finrivet skal från 2 apelsiner, det låter kanske mycket men det gör den till något alldeles extra.

Här kommer receptet!

Apelsincheesecake med pepparkaksbotten 12 bitar

Pepparkaksbottnen tillsammans med en apelsinsmakande krämig fyllning blir bara så god. Det här kan vara den godaste cheesecake du någonsin ätit!

200 g pepparkakor
100 g margarin eller smör

Fyllning:
600 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
finrivet skal från 2 apelsiner
2 ½ dl strösocker
2 msk maizenamjöl
1 msk vaniljsocker
4 ägg

Topping:
2 dl crème fraiche
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
pepparkakshjärtan

1. Lägg pepparkakorna i en matberedare. Smält margarin eller smör i en kastrull.
2. Tillsätt fettet och kör alltsammans några sekunder så att det blir till smulor.
3. Tryck ute smulorna på botten av en smord form med avtagbara kanter som mäter 24 cm i diameter.
4. Lägg Philadelphiaost, crème fraiche, apelsinskal, socker, maizenamjöl, vaniljsocker och ägg i en bunke och kör alltsammans till en slät smet med hjälp av en elvisp.
5. Häll smeten ovanpå pepparkakssmulorna. Grädda cheesecaken en bit ner i ugnen i 175 grader i 50-55 minuter.
6. Cheesecaken är färdig när den fått lite färg och äggsmeten har stannat. Grädda inte för länge – den är godast om den är lite krämig.
7. Låt kakan svalna helt, gärna över natten.
8. Kör crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en tjock kräm med en elvisp. Först kommer crème fraichen bli tunn för att sedan bli tjockare igen.
9. Bred toppingen ovanpå cheesecaken och garnera med pepparkakshjärtan.

Tips:

För att förhindra att eventuellt fett från kakan åker ut på botten av ugnen – ställ formen på en bit aluminiumfolie.

pepparkakscheesecake

 

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar