Annons
Annons

Överbliven julskinka

Har du en bit julskinka kvar och vet inte vad du ska göra med den? Då måste du testa det här receptet som jag fått av min granne Pernilla. Och gör inte som min sambo Peter gjorde förra julen, han tyckte det här med sherry lät så gott att han tillsatte 2 dl istället för  1 1/2 msk. Till mig sa han att han tillsatt ”lite extra”. I år blir det jag som lagar denna julskinkeklassiker 🙂 ! Om du inte har sherry hemma – prova med konjak, det går lika bra.

Pernillas julskinka i sherrysås 4 port

400 g julskinka
2 dl vispgrädde
4 msk chilisås av ketchuptyp
1 1/2 msk söt sherry (tex Bristols Cream) eller konjak
salt och peppar

franskt ris:
3 dl avorioris
6 dl vatten
salt
1 tsk rosmarin eller timjan
1 smulat lagerblad

Börja med riset. Koka upp avorioris, vatten, salt, rosmarin eller timjan och lagerblad i en kastrull. Låt riset koka under lock i 20 minuter. Skär julskinkan i tunna skivor och lägg dem dubbelvikta, gärna omlott, i en smord ugnsfast form. Blanda vispgrädde, chilisås, sherry, salt och peppar i en bunke. Slå gräddblandningen över skinkan och gratinera skinkan i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med riset och en sallad.

God fortsättning på det nya året förresten!overbliven-julskinka

 

LÄS OCKSÅ

(26)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar