Annons
Annons

Rabarberbullar med mandelmassa

Rabarberbullar med mandelmassa

Visst är det dags för lite rabarberbullerecept? Det här receptet gjorde jag för en tidning för något år sedan. Jag är svag för kombinationen rabarber, mandelmassa och kardemumma så det här är lite av en personlig favoritbulle:) Åsa Dahlgren har fotat.

Är du sugen på fler rabarberrecept så har jag två på min andra blogg, kolla gärna HÄR och HÄR

Rabarberbullar med mandelmassa 20 stora bullar

1 pkt jäst för söta degar
100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
¾ dl ljus sirap
1 ägg
2 tsk mald kardemumma
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

fyllning 1:
150 g mandelmassa
75 g margarin eller smör
1 tsk kardemumma

fyllning 2:
200 g rabarber (2 stjälkar)
¾ dl ljus sirap

pensling:
1 uppvispat ägg
pärlsocker

 

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  3. Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 jämnstora rutor.
  5. Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bakpappersformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

1 kommentar

Annons

Senaste från Allas

Laddar