Annons
Annons

Rulltårtans dag

Så här i elfte timmen kommer mitt bidrag till Rulltårtans dag. En mycket god rulltårta fylld med både  jordgubbskräm och choklad- och philadelphiakräm. Den här rulltårtan passar perfekt att serveras som en tårta.

Rulltårta med jordgubbskompott och phillycreme 12 skivor

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Choklad- och Philadelphiafyllning:
150 g vit choklad
200 g Philadelphia
1 msk florsocker

Jordgubbskompott:
250 g färska eller frysta jordgubbar
1 1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl + 1 msk vatten

Garnering:
vispad grädde
jordgubbsskivor

Börja med jordgubbskompotten. Mosa jordgubbarna i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det koka ihop i några minuter. Dra av kastrullen från värmen. Rör ihop potatismjöl och vatten i en kopp. Tillsätt redningen till jordgubbarna samtidigt som du rör med en trägaffel. Låt kompotten få ett uppkok. Låt kompotten svalna. Smält chokladen till Philadelphia- och chokladfyllningen över vattenbad. Låt den svalna något. Blanda choklad, Philadelphia och florsocker i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen och mjölk i äggsmeten. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna som mäter 30×40 cm. Grädda rulltårtebottnen i mitten av ugnen i 250 grader i 5-8 minuter. Vänd upp bottnen på en sockrad handduk och låt den svalna. Skär kakan så att kanterna är jämna. Bred på Philadelphia- och chokladkrämen. Toppa med jordgubbskompotten. Rulla ihop till en rulltårta. Lägg rulltårtan kallt så blir det lättare att skära. Garnera gärna med spritsad grädde

Tips: Jordgubbskompotten går att ersätta med sylt.

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar