Annons
Annons

Saffransbiskvier

Här bjuder jag på ett recept på Saffransbiskvier! Perfekta små läckerbitar att servera på adventsfikat. Frys in och ta upp allteftersom.

Saffransbiskvier 14 st

Eleganta kondisbitar som är smaksatta med saffran.

150 g mandelmassa
äggvita från ett litet ägg
Saffranskräm:
100 g smör
1 äggula
2 dl florsocker
1 pkt saffran + 1 sockerbit

Garnering:
100 g vit choklad

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda mandelmassa och äggvita i en skål.
  2. Gör 14 rundlar av smeten, stora som 5-kronor, på en bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda bottnarna i 175 grader i ca 10 minuter. Låt bottnarna svalna något och lossa dem sedan från bakplåtspappret.
  4. Blanda smör, äggula, och florsocker i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel och tillsätt det till smörblandningen.
  5. Bred saffranskrämen på bottnarna, bred krämen på den sidan som legat mot plåten. Forma krämen så att kakorna blir toppiga. Ställ biskvierna kallt i någon timma.
  6. Värm chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Låt chokladen stelna.

Tips:

Använd gärna en bred kniv när du breder på saffranskrämen, dra kniven mot bottnens kant när du formar dem till toppar.

Förvara kakorna i kylen eller i frysen. De kan förvaras i frysen i minst 3 månader.

Åsa Dahlgren har fotat.

saffransbiskvier

LÄS OCKSÅ

(21)
(1)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar