Annons
Annons

Spansk kyckling på buffébordet

Nu närmar det sig buffétider. De här kycklingbenen med spanska smaker tycker jag är mycket goda. Testa!

Kycklingben med spanska smaker 8 port på ett buffébord

Saffran, tomatpuré, sherry och vitlök ger kycklingbenen en god spansk touch. Hur bekvämt som helst då kycklingen sköter sig själv i ugnen. Jag använder faktiskt söt sherry när jag lagar de här kycklingbenen, tex av märket Bristol Cream.

ca 1,8 kg kycklingben

Saffransmarinad:
2 pkt saffran
4 msk olivolja
1 dl tomatpuré
3 vitlöksklyftor
2 msk sherry
½ dl vatten
2 tsk salt
grovkornig svartpeppar

Garnering:
grovkornig svartpeppar
färsk timjan

Blanda saffran, olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, sherry, vatten, salt och svartpeppar i en bunke.
Lägg i kycklingbenen och rör om, det är lättast med handen.
Låt dem ligga i sin marinad i 1 timme.
Lägg kycklingbenen i en smord långpanna och stek dem i 225 grader i 30 minuter.
Strö på svartpeppar och färsk timjan.

Tips: Kycklingbenen kan stekas dagen innan och ätas som de är eller värmas en stund innan festen.

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar