Annons
Annons

Superenkel juldessert

Efter ett rejält julbord vill jag ha något lättare till efterrätt. Vad sägs om de här superenkla ugnsbakade äpplena?

Hela äpplen i ugn med kanel och kolasås 8 port

Servera äpplena varma med lite ringlad kolasås och vaniljglass. Det här är så gott!

8 äpplen tex Ingrid Marie
8 kanelstänger
1 1/2 msk strösocker
3/4 msk kanel
50 g margarin eller smör (8 tsk)
ca 4 msk kolasås på tub

Servering:
vaniljglass

Kärna ur äpplena men behåll skalet. Ställ äpplena i en ugnsfast form och placera en kanelstång i varje (som dekoration). Blanda socker och kanel i en kopp och fördela det ovanpå äpplena. Toppa med klickar av margarin eller smör. Ugnsbaka i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en provsticka så att äpplena är mjuka. Ringla lite kolasås över varje äpple. Servera eventuellt med lite glass.

Tips:
Här är det godast med svenska vinteräpplen.
Kanelen kan ersättas med nystött kardemumma. Ta i så fall en något mindre mängd kardemumma (än kanel).

ugnsbakade-applen

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar