Annons
Annons

Supergod mat i Rom

Nu är jag hemma igen från min och sonens 10-dagars resa till södra Italien. Det blev en jättefin resa med både underhållande italienare, fantastisk utsikt, kultur, sol, bad, utflykter och god mat. Det kommer säkert bli flera inlägg här på bloggen om den här resan, det finns mycket att berätta.

Maten var för det mesta god och några gånger, låt mig säga 3-4 gånger, fantastisk. Italiensk mat har ju rykte om sig att vara jättegod men min erfarenhet är att man måste läsa på eller snacka med folk för att hitta de där riktiga pärlorna. Ett annat alternativ är (kanske) att gå till de dyrare ställena. I vårt fall, vi skulle vara på resande fot i ganska många dagar, så fick vi tänka lite på pengarna. Det blir rätt dyrt ändå med allt som ska göras på en semester.

I lördags hade vi en toppendag för då hade jag läst mig till ett restaurangtips på nätet om en restaurang som skulle ligga nära Pantheon på via dei Pastini. Problemet var bara att när vi kom dit visade det sig att gatan var full av restauranger och jag hade glömt namnet men kom ihåg att restaurangen hette något med Pantheon. Vi hittade en restaurang som hette Pietro al Pantheon och jag var ju förstås säker på att det var den som Peter Loewe rekommenderade i en artikel i DN och som jag hade läst (läs HÄR).

Jag beställde in pasta med tryffel som nog var det godaste jag ätit i pastaväg och sonen åt en god pastarätt med pancetta. Men nu när jag sitter och skriver detta upptäcker jag att det inte var den restaurangen som det skrevs om i DN eller så har den bytt namn, hi hi. Fast egentligen spelar det ingen roll för maten var toppengod iallafall:) Här är lite foto.

Italien 2014 152

 

Italien 2014 148

 

restaurang Rom

restaurang Rom

Sedan på kvällen promenerade vi till Trastevere, en lite mer bohemisk stadsdel på andra sidan floden Tibern. Där köpte jag en ring på gatan och passade då på att fråga mannen som sålde den om ett bra matställe i just Trastevere. Han tipsade om restaurang Augusto på Piazza de Renzi som vi också gick till. Dit måste ni absolut gå om ni är i Rom. Det satt 2 italienska män bredvid oss som vi pratade lite med och när deras pasta kom in fick vi smaka lite på den (de såg väl mina blickar när maten ställdes fram) och ja den var hur god som helst. Jag och sonen beställde in lamm som kokats i rosmarin och olivolja med tillbehör (contorni) som potatis och sallad. Lammet var jättegott  i all sin enkelhet. Om ni går till Augusto tänk på att de bara tar kontanter och att de öppnar först klockan 8. Vill man vara säker på att få bord kan man gå dit redan vid halv 8 och sitta och vänta. Ciao!

Italien 2014 164

 

Italien 2014 168

 

Italien 2014 169

Italien 2014 170

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar