Annons
Annons

Vad gör man av en burk haricots verts?

Jag har en liten förkärlek för konserverade haricots verts. Jag gillar det där att bönorna är lite mosiga, på så vis smakar de mycket mer än de färska eller frysta.Visst om man tillagar de färska eller frysta på ett proffsigt vis så blir de självklart jättegoda men så här till vardags eller till speciella rätter så är burkvarianten nog så god, jag lovar!

En sådan rätt, där burkharicots verts smakar lovely, är omelett. Så här gjorde jag min vegetariska omelett till 2 personer häromsistens.

Omelett med haricots verts och fetaost 2 port

6 ägg
1 dl vatten
salt och peppar

1 gul lök
margarin eller smör
1 tsk spiskummin
2 tomater, ganska stora
1 burk haricots verts
100 g avrunnen fetaost (jag använder Icas salladsost som jag tycker är jättegod)

Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar i en bunke. Hacka löken och fräs den i margarin eller smör tills den mjuk och glansig. Rör ner spiskummin som får fräsa med en stund. Tillsätt omelettsmeten, lyft smeten med en gaffel så att allt steks. Skär tomaterna i bitar. När omeletten är färdig – strö på tomat, avrunna haricots verts och smulad fetaost.

haricots verts

omelett med haricots verts

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar