Annons
Annons

Våfflor dagen efter våffeldagen!

Visst kan man äta våfflor dagen efter våffeldagen också! Själv gjorde jag våfflor halv tio igår kväll. Jag har ett recept där det blir 5 stycken, med andra ord lagom när man är en familj på 3 (ok jag hade kunnat äta fler också…). Lägg våfflorna på ett galler när de gräddats färdigt, så behåller de sin frasighet en stund i alla fall. Men våfflor ska ätas varma så de kommer inte att behöva ligga där så länge. Nu kör vi, receptet kommer här.

Våfflor 5 st

50 g margarin eller smör
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
1 dl kallt vatten
1 ägg

Smält margarin eller smör i en kastrull. Låt det svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner mjölk, kallt vatten och ägg. Vispa så att smeten blir slät. Tillsätt fettet och vispa lite till. Grädda i ett våffeljärn. Det behövs inget extra fett när du gräddar våfflorna. Servera med glass eller vispad grädde och sylt. Njut!

Våfflor på våffeldagen

LÄS OCKSÅ

(36)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar