Annons
Annons

Världens godaste sommarmat

Idag har jag lagat världens godaste sommarmat, nämligen kålpudding! Tänk er kålpudding gjord på sommarvitkål tillsammans med en sås som smakar lite sött av sirap och färskpotatis och lingonsylt till det. Hjälp vad gott det är! Så här gjorde jag. Jag strimlade ett ganska litet vitkålshuvud (500-600 g) och stekte det i smör så att vitkålen blev mjuk. Lite salt på det. Sedan mosade jag 2 kokta kalla potatisar med en vanlig gaffel (det är enklast med vinterpotatis men det funkar med sommarpotatis också). Rörde ner 500 g fläskfärs eller blandfärs. Tillsatte 1 dl mjölk, 1 ägg, 1 tsk salt och lite svartpeppar. Blandade och bredde ut det i en smord ugnsfast form. Bredde vitkålen ovanpå och ringlade på 2 msk ljus sirap. Stekte kålpuddingen i 200 grader i 25-30 minuter. Gjorde en sås på 2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 1 dl mjölk och 2-3 dl sky från kålpuddingen. Såsen ska koka under omrörning i 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med färskpotatis och lingonsylt. Visst är det vansinnigt gott?

kalpudding

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar