Annons
Annons

1-årsjubileum! Tjoho!

I dagarna firar min blogg här på Allas 1 år! Ni kanske undrar hur det är att blogga? Jag måste säga att visst det finns dagar då det är lite kruxigt och motigt, jag kanske har fotat till ett matjobb en lång dag och har inte jättemycket ork eller inspiration. Men det finns dagar – och det är riktigt många- då jag skulle kunna göra flera inlägg varje dag! Så kul är det!! Det finns massor av saker med matanknytning att skriva om.

Annons

Jag läste någonstans att det alltid finns skäl att fira med en tårta för det är alltid någon därute som fyller år och lite så är det. Så idag blir det tårta för att min blogg funnits i 1 år! Om du som jag älskar Philadelphia är det här tårtan för dig. Receptet finns med i min bok Alla sorters kakor som du kan titta på HÄR Anna Clarén har fotat.

Philadelphiatårta

Snabba och underbara Philadelphiatårtan ca 10 bitar

Vem kunde tro att man kan göra en sådan här supersmarrig tårta på färdiga tårtbottnar! Den här tårtan med massor av Philadelphiaost slår det mesta!

3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g Philadelphiaost

fyllning:
125 g färska eller frysta hallon
125 g färska eller frysta blåbär
2 msk florsocker

1 pkt färdig tårtbotten

topping:
125 g färska eller frysta hallon
125 g färska eller frysta blåbär
dekorationskulor med smak av jordgubb

Vispa grädden. Blanda äggulor, socker och Philadelphiaost i en bunke. Använd gärna en elvisp för att få blandningen riktigt slät. Tillsätt hälften av den vispade grädden och rör med en sked. Mosa hallonen och blåbären i en bunke. Tillsätt resten av grädden och florsockret. Bred hallon- och blåbärsblandningen på en av bottnarna. Lägg på den andra tårtbottnen. Bred en tredjedel av Philadelphiablandningen ovanpå tårtbottnen. Täck med den sista tårtbottnen. Bred resten av Philadelphiablandningen över hela tårtan. Toppa med hallon och blåbär. Strö på dekorationskulor.

LÄS OCKSÅ

(19)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar