Annons
Annons

3 kokboksjulklappsförslag

9789155259976

Du är kanske på gång att köpa en kokbok i julklapp och undrar lite grann vilken du ska välja? Det finns många att välja på och valet är inte helt lätt. Om jag ska köpa en kokbok får den gärna innehålla hyfsat enkla recept, det ska vara okrångligt och inte för många ingredienser. Jag är ganska bekväm i min matlagning och ser jag ett recept med för många ingredienser ja då tröttnar jag direkt.

Annons

3 böcker som är sådana tänker jag tipsa om här.

Först ut är Maria Zihammous första kokbok som heter Fransk Bistro. Maria, vars pappa är från Marocko, åt mycket fransk mat som liten så hon kan sin franska matlagning kan man lugnt säga. Boken innehåller roliga och typiskt franska ingredienser som ostron, musslor, sniglar, chevre men också mycket klassisk fransk mat som kycklinggrytor, stekt biff, paj med fläsk, färsfyllda paprikor, tarte och hasselnötskräm. Maria som är Göteborgsbaserad gör recept för bland annat Göteborgsposten, Leva och bo, Mitt kök och Elle också. Boken innehåller många bilder från Paris som bidrar till mycket Frankrikekänsla.

.stockholm december 13 030

Bok nummer 2 är Lisa Lemkes senaste som heter Allt i en gryta. Lisa är ju känd från TV 4 och hon gör också recept för Göteborgsposten. Allt i en gryta är fylld av härligt rustika och mustiga rätter. Mycket allt-i-ett-rätter som rödbetsgryta, lammtagine, shepherds pie med isterband, couscouskyckling och inte minst kanelbullepudding hittar du i boken. Lisa, som ursprungligen är från Småland men som numera bor utanför Falkenberg, går lös på vanliga ingredienser och många gånger klassika rätter och sätter sin twist på det. Osnobbigt och opretentiöst, sånt gillar jag!

stockholm december 13 029

Sist men inte minst en bok som jag själv inte äger men som sålt så bra att den knappt går att få tag på är Lena Söderströms senaste: Hamburgare och texmex. Lena är välkänd matskribent och kokboksförfattare med rötter i Ryssland. Hon har tidigare jobbat i KFs provkök och gör idag jobb för Allt om Mat, Matmagasinet och Ica. Det har  kommit ut rätt många kokböcker på temat hamburgare och texmex de senaste åren. Många har känts rätt så macho och grabbiga, den här boken är deras motsats.  Här får du ta del av läckra tillbehör som bönröror och salsor, saftiga burgare, wraps och quesadillas. Boken är färgsprakande så det förslår, man blir glad när man bläddrar i den!

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar