Annons
Annons

4 bra caféer i Rom

Kan inte låta bli att älska att dricka kaffe när jag är i Rom. Av flera anledningar – det är väldigt trevligt, det är det italienarna själva gör, det finns många genuina cafémiljöer, det är bra priser och det är väldigt gott!

Annons

Här ska jag berätta om fyra ställen som vi var på under vår Romresa i förra veckan.

 

Tazza dÓro har jag nämnt flera gånger här på bloggen. Nu var vi där tre gånger! Tazza dÓro ligger vid Pantheon och har både jättegott kaffe och goda bakverk. Jag åt en cornetto med choklad i och en tiramisu den här gången – båda vara jättegoda. Gå dit, jag kan verkligen rekommendera det.

Ett litet hemligt café som känns genuint italienskt är Castroni på Via Cola di Rienzo. Castroni finns på flera ställen i Rom. De säljer mat – typ marmelad, kaffe, sylt, vin, honung – men på Via Cola di Rienzo kan man också dricka kaffe! Betala vid disken på höger sida och drick ditt kaffe vid disken mitt över.

Vi hittade ett jättecoolt café alldeles vid Campo de Fiori. Inte hipstercoolt utan coolt för att det var tidlöst. En gammal man skötte sitt café och sina besökare på ett föredömligt vis. Han bjöd mig på ett glas Strega – eller rättare sagt han ställde fram flaskan och ett glas framför mig efter det att sambon köpt ett glas. Det var länge sedan jag var med om något sådant. Gå dit – Bar Farnese heter det och ligger på Via Dei Baullari 20! Man kan sitta både ute och inne.

Min bästa caféupplevelse den här resan var på ett café utanför Rom – nämligen på Il Curvone i Lido di Ostia. Både på torsdagen och lördagen tog vi pendeltåget från Piramide till Lido di Ostia. Det finns flera stationer som man kan gå av på, vi gick av på Lido di Ostia Centro och promenerade sedan ner till havet där caféet låg.

Jag vet inte hur Lido di Ostia är på sommaren men så här i slutet av oktober och 22 grader varmt och solen sken – ja det var fullkomligt magiskt att sitta på Il Curvone och dricka sin cappuccino. Det kändes som det var de bästa dagarna i mitt liv, på den nivån var det! Det var mycket folk (inte med tanke på att det ligger så nära Rom men ändå!) så vi fick vänta en stund. Till slut blev det ett bord ledigt, på första parkett med Medelhavet framför oss! Gissa om jag njöt!

 

LÄS OCKSÅ

(22)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar