Annons
Annons

Le Bon Marché

iphone paris 032

Du som följer bloggen vet att jag var i Paris för en månad sedan. Tänkte dela med mig av ett sista mat- och inredningstips från den härliga staden. Vi bodde ganska nära Saint Michel och därifrån var det kanske en kvarts promenad till varuhuset Le Bon Marché på 24 rue de Sèvres. Varuhuset är ett av världens äldsta och känt för att ha ett lite modernare utbud än Galerie Lafayette .

Annons

iphone paris 034

Jag var där för första gången och tog därför med mig sambo och son för att spana in deras köksavdelning. Det låg någon trappa upp och där såldes väldigt många olika sorters stekpannor, grytor och knivar av franska märken förstås. Inga inköp för min del den här gången. Fransmännen har en ganska strikt smak (ja i alla fall om man utgår från vad som säljs på Le Bon Marché), så om du letar efter romantiska och gulliga köksprylar så kommer du troligtvis bli besviken.

Sedan gick vi till bottenvåningen på huset intill där de hade sin matavdelning. Där såldes det bakelser, tårtor, fina marmelader, snygga teburkar,  goda (tror jag) chokladkrämer etc. Sådana där saker som är kul att köpa hem som souvenirer eller presenter. Om man letar efter någon speciell vara kan jag tänka mig att den finns där. För min del blev det 2 bakelser, honung, choklad och lite kex.

iphone paris 033

iphone paris 036

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar