Annons
Annons

Minipajer med grönkål och fetaost

Grönkål är poppis, inte konstigt tycker jag – det är ju så himla gott! Här kommer ett recept på supergoda minipajer som passar perfekt på glöggmyset! Det är viktigt att grönkålen är färsk, fryst grönkål fungerar inte här.

Annons

Minipajer med grönkål och fetaost 20 st

Pajskal:
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
50 g margarin eller smör
1 dl kesella 1 %
2 msk riktigt kallt vatten

Fyllning:
100 g färsk grönkål
1 msk margarin eller smör
örtsalt
100 g salladsost 16 % (Ica har en god i sitt bassortiment)

Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
salt och peppar

Kör grahamsmjöl, vetemjöl, margarin eller smör och kesella i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör lite till. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i 20 delar. Tryck ut varje i en liten form av aluminium, vi använde sådana man har till mandelmusslor. Formarna behöver inte smörjas. Ställ pajskalen kallt i 30 minuter. Skär bort den grova stocken på grönkålen och skär bladen i små bitar. Stek grönkålsbladen i margarin eller smör i en stekpanna, stek i två omgångar. Stek grönkålen på låg värme så att den blir riktigt mjuk. Smaka av med örtsalt, det ska vara ganska mycket örtsalt. Fördela grönkål och salladsost i pajformarna. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i formarna. Grädda minipajerna på en plåt i 225 grader i ca 20 minuter. Pajerna är godast lite ljumma.

gronkalspaj

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar