Annons
Annons

Cheesecakerutor med pepparkakor och choklad

De här cheesecakerutona med pepparkaksbotten och chokladfyllning slår det mesta! Jag gjorde receptet till Allas förra året. Servera rutorna kylskåpskalla, då är de som godast.

Cheesecakerutor med pepparkakor och choklad 15 st stora rutor

Annons

Ljuvliga cheesecakerutor som smakar mycket av pepparkakskryddor och choklad.

250 g pepparkakor
125 margarin eller smör

Fyllning:
200 g mörk choklad (40%)
400 g Philadelphia
2 dl crème fraiche
1 dl strösocker
2 ägg

Garnering:
50 g vit choklad

 

  1. Kör pepparkakorna i en matberedare. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt det till kaksmulorna. Kör matberedaren lite till.
  2. Bred ut kaksmulorna i en bakpappersklädd långpanna som mäter 25 x 35 cm. Det ska bli en ganska tjock botten. Packa smulorna med hjälp av baksidan på en matsked.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Kör Philadelphia, crème fraiche, socker och ägg till en slät smet med en elvisp. Rör ner chokladen.
  4. Bred ut fyllningen över pepparkaksbottnen. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Kakan ska ha stelnat.
  5. Ställ cheesecaken kallt. Ringla över vit choklad och dela den i rutor.
  6. Servera cheesecaken kall.

cheesecakerutor

LÄS OCKSÅ

(34)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar