Annons
Annons

6 trevliga kokböcker och 1 besvikelse

Jo jag var ju på bokmässan i torsdags och fredags och då blev det lite kokboksspaning förstås. Ska inte alls säga att jag ”kan” de här böckerna jag kommer nämna men jag fick ett första intryck och det är ju ofta det man går man när man köper en kokbok.

Annons

Här kommer några jag tyckte kändes bra och så måste jag nog faktiskt nämna en besvikelse.

1. Där fanns många, många vegetariska kokböcker. Några kändes otillgängliga på något vis (svårt att förklara närmare) men en gillade jag mycket och det var Välkommen till vegoriket av Mattias Kristiansson. Boken andas mycket matglädje, ja rätterna ser lockande ut och är hyfsat enkla. Jag lyssnade lite på Mattias när han pratade med Tomas Tengby och jag gillade hans sätt att förhålla sig till mat.

kokbok 004

2. En annan mycket fin bok som jag måste köpa är Sött av Lena Söderström. Boken innehåller alla möjliga desserter och söta bakverk, allt ser jättegott ut. Sedan är ju Lena och hennes fotograf mästare på att styla. Finare rekvisita än i Lenas böcker finns inte!

Bokmassan 013

3. Emma Hambergs och Anette Rosvalls senaste bok Festmat ser också mycket lockande ut. Emma och Anette och maten är fotade i olika miljöer med passande kläder och inredningar – man blir himla glad när man tittar i deras kokbok helt enkelt! Här är recept på tex smörgåstårtor, snittar och lyxiga soppor.

Bokmassan 025

4. Ja så hittade jag en korvbok som jag tyckte såg trevlig ut. Taylors & Jones korvbok. Jag vet inte om den är svensk eller amerikansk, jag tyckte rätterna såg väldigt goda ut när jag bläddrade i den.Det är allt jag känner till om den.

kokbok 002

5. Sedan gillade jag Liselotte Forslins senaste kokbok som handlar om frukostar. Den heter Good morning frukost hela dagen. Ja den var fylld av amerikanska rätter, smoothies, äggrätter, musli etc. Ett bra tema tänker jag för det är ju sådana rätter man kan äta även till brunch eller lunch.

Bokmassan 031

6. Det fanns inte så mycket nya bakböcker i år faktiskt och de som fanns var mest på temat glutenfritt. Men där fanns en liten pärla som heter Alla sorters matbröd gjord av Birgit Nilsson Bergström. Det är ju roligt att baka och vill man förkovra sig i ämnet så tycker jag absolut man ska kolla in hennes bok. Birgit ansvarar för Hembakningsrådet (de med Kanelbullens dag ni vet) så hon kan sin sak!

Bokmassan 014

Ja så var det besvikelsen. Jag har läst på flera ställen att man har gjort om eller bearbetat Sju sorters kakor. Och det låter ju kul, eller hur? Ja jag vet nog inte riktigt vad jag hade tänkt mig för när man tänker efter så ska den ju se ut så det där uppradande som den alltid har gjort, med 4 recept på varje uppslag. Men det var väl just det att det skrivits om att den skulle göras om, och då blir i alla fall jag besviken när den ser ut precis som den gjort de senaste 2-3 decennierna. Jo det hade väl lagts till lite recept här och där men på det stora hela taget kändes den inte ny. Tyvärr eller inte tyvärr, jag har inte riktigt bestämt mig.

Bokmassan 026

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar