Annons
Annons

Jordgubbspaj med vit choklad!

Här kommer det utlovade jordgubbspajreceptet! Jag älskar kombinationen koncentrerad jordgubb och len vit choklad.

Jordgubbspaj med vit choklad 10 bitar

250 g jordgubbar, färska eller frysta
2 1/4 dl syltsocker

Annons

150 g margarin eller smör
3 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg

Servering:
4 dl vispgrädde
1 ½ l jordgubbar
finrivet skal från 1 lime
1 msk strösocker

Dela jordgubbarna i skivor. Koka ihop jordgubbar och syltsocker på medelvärme i en kastrull, koka sylten i 5-10 minuter. Höj värmen efter en stund och rör hela tiden. Låt sylten kallna. Gör gärna sylten dagen innan så att den hinner kallna ordentligt. Kör margarin eller smör, vetemjöl och socker i en matberedare. Låt degen vila kallt i 15 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Låt degkanten gå 1 cm över formens kant. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter. Värm grädden i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Vispa upp äggen i en bunke. Rör ner choklad- och gräddblandningen i äggen samtidigt som du vispar. Bred ut jordgubbssylten i det förgräddade pajskalet. Häll på choklad- och gräddblandningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Täck med aluminiumfolie om pajen får för mycket färg. Låt pajen kallna helt, gärna i kylskåp över natten. Vispa grädden och bred den ovanpå. Toppa med halverade jordgubbar. Blanda limeskal och socker och strö det ovanpå.

LÄS OCKSÅ

(50)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar