Annons
Annons

Jordgubbspaj med vit choklad!

Här kommer det utlovade jordgubbspajreceptet! Jag älskar kombinationen koncentrerad jordgubb och len vit choklad.

Jordgubbspaj med vit choklad 10 bitar

250 g jordgubbar, färska eller frysta
2 1/4 dl syltsocker

Annons

150 g margarin eller smör
3 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg

Servering:
4 dl vispgrädde
1 ½ l jordgubbar
finrivet skal från 1 lime
1 msk strösocker

Dela jordgubbarna i skivor. Koka ihop jordgubbar och syltsocker på medelvärme i en kastrull, koka sylten i 5-10 minuter. Höj värmen efter en stund och rör hela tiden. Låt sylten kallna. Gör gärna sylten dagen innan så att den hinner kallna ordentligt. Kör margarin eller smör, vetemjöl och socker i en matberedare. Låt degen vila kallt i 15 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter. Låt degkanten gå 1 cm över formens kant. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter. Värm grädden i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Vispa upp äggen i en bunke. Rör ner choklad- och gräddblandningen i äggen samtidigt som du vispar. Bred ut jordgubbssylten i det förgräddade pajskalet. Häll på choklad- och gräddblandningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Täck med aluminiumfolie om pajen får för mycket färg. Låt pajen kallna helt, gärna i kylskåp över natten. Vispa grädden och bred den ovanpå. Toppa med halverade jordgubbar. Blanda limeskal och socker och strö det ovanpå.

LÄS OCKSÅ

(28)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar