Annons
Annons

7 bra restauranger i Madrid

Jag tror aldrig jag sett så mycket restauranger, caféer och barer på en och samma gång som när jag var  i Madrid i förra veckan. Det fullständigt kryllade av dem:). Trevligt tycker förstås jag. Här kommer några tips på bra restauranger.

Annons

1. På påskaftons kväll var vi på La Musa Latina  på Calle Costanilla de San Andrés. Vädret var fint så vi ville sitta ute. På ett jättefint torg med lite kvällssol låg restaurangen som förresten också har en systerrestaurang uppe i Malasana.  Sambon och sonen åt grillspett och små hamburgare (tapas kan man nog kalla det) som de tyckte var jättegoda. Min mat var god men inget wow. Jag gick in en sväng på La Musa Latina och det var väldigt fina lokaler så restaurangen är absolut värd ett besök även när vädret inte är det bästa.

La Musa Latina

2. En kväll hamnade vi på Bazaar på Calle de la Libertad 21 i Chuecakvarteren. Lokalmässigt var det jättefint och restaurangen såg väldigt mysig ut utifrån gatan. Vi fick sitta i källaren (inte riktigt lika fint) och vi åt en entrecotesallad som var jättegod. Man kan läsa om restaurangen i Lonely Planets Madridguide och där är de förvånade över att de har så låga priser, jag kan bara instämma. Kan tänka mig att det är köer här vid 22-tiden men om du går ut vid 20-tiden (ja man är ju svensk!) så ska det nog inte vara några problem.

Bazaar i Madrid

Bazaar i Madrid

3. På Taberna el Sur på Calle de la Torrecilla de Leal 12 finns förmodligen några av Madrids mest sympatiska servitörer. Här åt vi en trerätterslunch för 10,50 (det är många Madridrestauranger som har liknande erbjudande). Till och med ett glas vin eller öl ingick! Jättegod mat och jättetrevlig personal som sagt i lokaler som fick mig att känna mig som en 30-åring:)

Taberna el Sur

El Sur i Madrid

 

4. Tapas är grejen i Madrid, ja ibland kändes det som de inte äter annat. Vill man vara trendig ska man äta sina tapas på den renoverade saluhallen Mercado de San Miguel. Hela saluhallen är ett hav av tapas och tillhörande drycker. Vi provade pizza och små snittar med mycket färskost och något karamelliserat ovanpå (de har karamelliserat till allt!). Ska jag var ärlig så såg just det vi åt godare ut än vad det smakade. Själva stället är en upplevelse och nog känns det som det är en tidsfråga innan något liknande kommer till Sverige:)

Madrid

Tapas

5. Det finns fler saluhallar i Madrid än Mercado de San Miguel. I Chuecakvarteret finns det en som heter Mercado de San Antón. Där på andra våningen serveras det också tapas, förstås:). Jag åt en galicisk rätt med massor av bläckfisk, olja och potatis. Egentligen skulle den nog ätas som tapas, dvs delas på av flera, men det gjorde inte jag. Jag åt alltihop och det var mycket gott.

Mercado de San Anton

Bläckfisk

6. Två kvällar åt vi pizza på Pizza al Cuadrado på Calle de la Ballesta 10. Det var en restaurang som hade specialiserat sig på nya moderna pizzor. Man fick säga hur mycket man ville ha av varje sort så fick man betala ett kilopris. Jag åt fantastisk god pizza med potatis och tryffel och pinjenötter och spenat. Här var personalen också supergullig. Jag kan verkligen rekommendera restaurangen!

Madrid

7. Vi var på ytterligare en saluhall i Madrid. Mercado de la Cebada låg i La Latinakvarteret, en lite undanskymd saluhall men som jag upplevde det mycket folklig och charmig. Skylten på utsidan vittnar om en saluhall från 70-talet eller en lokal som är arty men när man är inne så blir man varm i hjärtat av all lågmäldhet och vardagskänsla. Där i ett hörn hittade jag en bar – Bar Toni – som sålde tapas och inte vilka tapas som helst utan grisöron. Jag var ju bara tvungen att smaka! Själva grisöronen smakade som fläsk, såsen som de låg i smakade inte så mycket. Oavsett om du är sugen på grisöron eller inte så tycker jag att Mercado de la Cebada med alla sina fina skyltar och små bås absolut är värt ett besök!

Mercado de la Cebada

Mercado de la Cebada

Grisoron

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar