Annons
Annons

Betala inte för mycket för löken!

Alla har vi våra egenheter. En av mina är att jag inte gillar att bli lurad, speciellt inte som konsument. Det är nog en rätt så vanlig egenhet men jag tror att jag har det i mig lite extra mycket…eller så är jag högst normal. Jag hoppas på det sista 🙂

Annons

När man köper lök  på Ica så har de hängt upp små tjusiga nätförpackningar med flera lökar i. Precis nedanför kan man köpa löken i lösvikt. Och jag har länge tänkt på att den där tjusiga löken i nät är mycket dyrare än vad den är som säljs i lösvikt. Precis det här tog de upp på Plus för några veckor sedan. De frågade Icas representant varför det var så. Många tänker ju att storpack är lika med ett lägre pris men det verkar inte vara så i det här fallet.  Icas taleskvinna menade att det var mer jobb att packa i nät än det var att sälja i lösvikt och därmed blev priset högre. Det har hon säkert rätt i men nog känns det liiite överdrivet att ta ut ett 5 gånger så högt kilopris för den snyggt förpackade löken mot den som man måste förpacka själv.

Och helt ärligt – visst är löken i lösvikt tillräckligt snygg där den ligger i stora travar och väntar på att bli upplockad och köpt av dig eller mig!

Lök i storpack

Lök

Lök

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

3 kommentarer


 

Annons

Laddar