Annons
Annons

Kokboksskapande

Oj vad här har kantskurits, skalats, blandats och inte minst skrattats de senaste dagarna! Jag och fotograf-Anna – Clarén i efternamn – har fotat smörgåstårtor, snittar och varma mackor i dagarna tre och oj vad kul vi haft. Sonen August 14 år har också varit med, han har fått sommarjobba i morsans företag:-)

Annons

4 kg räkor att skala

Vädret har ju stor betydelse så det har diskuterats mycket, helst vill vi att det ska vara sol för då blir bilderna mycket finare.

 

Vad blir det för väder?

Jag har gått upp 6.30 varje morgon och förberett innan Anna har kommit. Det har varit mycket skala räkor, kantskära bröd, blanda ihop fyllningar och inte minst garnera. Det är ett under att jag inte har förväxlat fyllningarna eller rört till det så att jag har lagt på räkor när det ska vara salami och vice versa. Det är mycket att hålla reda på med andra ord. Sedan har Anna kommit vid 12 och så har vi fotat 5 rätter per dag. Det låter kanske inte så mycket men om man ska hålla reda på allt och det ska bli fina bilder så är det lagom. Anna är en fantastiskt duktig fotograf, vi har jobbat ihop i många år och känner varandra väl. Jag gillar starka färger och vill att maten och bilderna ska förmedla glädje och värme. Anna är mycket duktig på detta.

Sonens verk!

 

Sedan vid 5-6-tiden har det varit att städa efter sig, skriva ny inköpslista och bege sig till mataffären för nya inköp. Gissa om mina ben har känts som stumma vedklabbar efter en sån här dag! Vi har några dagar kvar så fortsättning följer.

Vilka glas ska vi använda?

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar