Annons
Annons

Älskade saluhall!

Ibland måste man gå över ån efter vatten för att upptäcka sådant man har hemma och som man gillar. När vi var i Madrid i påskas (läs HÄR) upptäckte jag hur mycket jag gillar saluhallar. I Madrid var vi i tre saluhallar som var rätt så olika och jag gillade dem allihop, fast på olika sätt.

Annons

Min intresse för saluhallar hör ihop med att min mamma jobbade i Uddevallas saluhall när jag var liten. Saluhallen låg i ena hörnet av Kungstorget, mellan statyn och kyrkan kan man säga. Mamma sålde kött och charkuterier i två butiker därinne, varav Petterssons charkuterier var den ena. Detta var i slutet på 60-talet och i början av 70-talet.

Jag har inga minnen från tiden hon jobbade där men jag kommer ihåg att hon tog med mig dit och att jag ofta fick en korvskiva av någon snäll charkuterist. Jag skulle gissa att det var kalvkorv för det var det enda pålägg jag åt på den tiden:) Sedan minns jag doften av kött, ost och blommor och det lite kylslagna som ju tillhör en äkta saluhall. Sista gången jag var i Uddevalla saluhall måste ha varit 1980 eller 1981. Jag skulle gissa att den stängdes några år senare. Huset finns kvar och ser ut så här:

Uddevalla saluhall

Här i Göteborg har vi en jättefin saluhall som renoverades för några år sedan. Ja och så har vi den nya saluhallen på Hisingen som jag skrev om HÄR (Kville saluhall som den heter). Om du besöker saluhallen i Göteborg tycker jag absolut du ska besöka Hugo Ericssons ost för deras goda ostar och Kåges hörna där man kan äta god husmanskost för en spottstyver!

Och bara gå runt och hitta dina egna favoritbutiker:)

Saluhallen i Goteborg

Kages horna

 

 

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar