Annons
Annons

Ångrar mig lite…

Nu har vi sålt huset och då kommer alla tankar på hur bra vi haft det och att jag kommer sakna en massa saker, förstås. Att vädret är på topp gör det hela än värre:). I jobbet som matskribent har det varit fullkomligt ljuvligt att kunna fota utomhus när helst man velat. Det är inte det att jag har någon speciellt tjusig trädgård, men möjligheten att fota ute har alltid funnits där och inget slår dagsljus i matfotosammanhang. Ibland har vi fotat ute fastän bilderna sedan känts som det varit inomhus, allt för att ljuset är finare ute.

Annons

Många är de kokböcker som gjorts i min trädgård. Kokböcker med smörgåstårtor, bakverk, pajer, familjemat och smalmat har fotats på verandan eller på gräsmattan. Fotografen har legat i gräset eller under vinbärsbuskarna och plåtat och jag har bakat och sprungit in och ut med kaffekoppar, kaktänger, sockerskålar och saftglas.  Och det har gjorts otaliga grilljobb, kräftskivor, städa-i-trädgården-mat, barnkalas och sportlovsmat med snö och allt. Vi har haft roligt och vi har njutit av ynnesten av att kunna vara utomhus på arbetstid.

Jo, vi har slitit också.  Blåsten som kan göra att kaffet åker ut på duken och känslan av att regnet hänger i luften har också funnits där. Så har det varit.

Igår fotade jag och Annika vegomat i skuggan på framsidan och jag passade på att njuta lite extra. Det är en av de sista gångerna jag gör jobb i min lilla trädgård.

 

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar