Annons
Annons

Apropå jury i TV

Apropå jury i tävlingsprogram i TV så hamnade jag framför SVTs nya tävlingsprogram, Trädgårdskampen, i måndags kväll. Förra veckans stora snackis var ju TV4 s Mästerkocken och frånvaron av kvinnor i deras jury. Trädgårdskampens jury består av Hannu Sarenström, Peter Englander och Gunnel Carlsson, alltså 2 män och 1 kvinna.

Annons

001

Det jag tänkte mest på när jag såg det här programmet var att det var kändes väldigt trevligt. Juryn var gullig och sa uppmuntrande saker, alla kändes glada och det var noll snobbigt (väldigt lite i alla fall). Jag blev glad av det här programmets ton och det kändes som jag skulle kunna lära mig saker av det som sas. När jag tittar på Mästerkocken får jag inte alls den där snälla och sunda känslan som Trädgårdskampen gav mig och som jag absolut  föredrar. Jag vet inte om det handlar om  antalet män eller kvinnor i juryn eller om en matjury och en trädgårdsjury är två väsensskilda saker eller om det handlar om att dra många tittare.  Jag vet vad jag föredrar och vad jag kommer titta på framöver.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar