Annons
Annons

Arbetarcafé i Göteborg

Jag gillar (kanske till och med älskar) caféer och restauranger som ligger lite vid sidan av eller som är anspråkslösa på ett eller annat sätt. Idag ramlade jag och och sambon på ett sånt ställe. Vi var och lämnade keramiken som jag lånade av Västergården till min och Åsas soppkokbok (jag skrev om Västergården HÄR). Alldeles bredvid där, i fiskhamnen, såg vi en skylt med stora bokstäver där det stod Café Majnabbe. Vi var bara tvungna att stanna till. När vi kom in stod det en ung tjej bakom disken som genast sålde in vad de serverade för mat idag. Hon förstod säkert att vi aldrig varit där innan (jag gissar att stället har mycket stammisar) men vi kände oss lika välkomna ändå. Hon hade mycket stolthet i rösten, företagaren i mig älskar sånt.

Annons

Jag hade bara tänkt mig en kopp kaffe men blev nyfiken på maten. Så det slutade med att sambon och jag åt mycket god sej med remouladsås. Och kaffe på det.

Om du vill gå dit, hoppa av spårvagnen vid Chapmans torg och gå över bron till fiskhamnen. Café Majnabbe ligger snett mittemot Fiskets Hus på Fiskhamnsgatan 10.

Utsikten mot fiskhamnens containrar får du på köpet:)

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar