Annons
Annons

Årets stjärnskott

Söderberg & Sara bageri

Igår korades Sveriges bästa caféer på Café Opera i Stockholm. 7 caféer fick pris i olika kategorier och det var White Guide Café som höll i det hela.

Jag var inte där men känner ändå lite samhörighet med ett av caféerna som fick pris. 2012 gjorde jag och fotograf Anna Hult en caféguide över Österlen på Isabergs förlag. Ett av caféerna var Söderberg & Sara bageri i Ystad, alltså det café som fick pris i kategorin årets stjärnskott vid gårdagens prisutdelning.

Annons

Jag kommer ihåg att Söderberg & Sara bageri var det första caféet som vi besökte när vi skulle göra boken. Det låg lite avsides i Ystad (tyckte jag ska jag väl tillägga) och jag gillade det jättemycket. Det var så trevligt att vår tidsplan sprack redan där (jag hade ringt runt till de olika ställena och bokat in en tid för respektive).  Ägaren Per Söderberg var en mycket sympatisk person som pratade varmt om sitt bageri och café. Jag kommer ihåg att han pratade om att de medvetet valt att inte ha för höga priser, han ville att kunderna skulle ha råd att köpa bröd hos honom varje dag. Då för 3 år sedan var cafédelen en liten del av caféet, jag antar att den vuxit sedan dess. Jag kommer också  ihåg att jag köpte med mig lite bakat därifrån och att det smakade himmelskt.

Så är ni i Ystad med omnejd, ta en tur till Regementsgatan 2 och besök årets stjärnskott på den svenska caféhimlen. Här är lite foto från 2011.

Söderberg & Sara bageri

Söderberg & Sara bageri

Söderberg & Sara bageri

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar