Annons
Annons

Äta på Blå tåget

Igår gjorde jag en rolig sak. Jag åkte Blå tåget från Stockholm till Göteborg. Ni vet det där tåget som har klassiska 60-talsvagnar och har en restaurangvagn med vita dukar och där maten serveras vid borden.

Annons

Jag hade laddat för att äta i restaurangvagnen i flera veckor, det var första gången jag åkte Blå tåget och jag var tvungen att testa.

Och det var bara så mysigt förstås. Jag satt där i restaurangvagnen med dämpad belysning och bara njöt. Inredningen var som bomull för både öga och själ, man ville sitta där länge.  Jag åt god röding med palsternackspuré och efteråt en pannacotta smaksatt med Bailyes. Hon som serverade var gullig. Jag kan inget om slowfood, men det här var som jag föreställer mig slowfood – hela måltiden var en lugn och fin stund.

Jag pratade med ett trevligt par från Stockholm som en eller två gånger om året tog Blå tåget till Göteborg och satt i restaurangvagnen hela resan ner. En mycket bra idé. Det ska jag ta med mig sambon på nästa gång vi åker till Stockholm!

LÄS OCKSÅ

(41)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar