Annons
Annons

Aubergine- och squashlasagne med citronsmak

Igår lagade jag den här jättegoda lasagnen, den innehåller bland annat 4 favoritingredienser – nämligen aubergine, squash, citronskal och Philadelphiaost. Jag älskar aubergine och squash som man stekt i rikligt med olivolja och sedan saltar lite lätt, det är så gott! Auberginen ska vara genomstekt i den här rätten, det är jätteviktigt. Squashen funkar även om den har lite tuggmotstånd men absolut inte för mycket. Så här gjorde jag.

Annons

Aubergine- och squashlasagne

Aubergine- och squashlasagne med citronsmak 4 port

1 aubergine
1 lite mindre squash
rikligt med olivolja
salt

tomatsås:
1 stor gul lök
olivolja att steka i
1 kg krossade tomater
salt och peppar

färskostsås:
200 g Philadelphia
1 dl vispgrädde
2 dl keso
finrivet skal från 1 citron
1 dl finhackad salladslök
salt och peppar

1 pkt färska lasagneplattor
1 dl riven ost att strö ovanpå

Skär aubergine och squash i tunna skivor. Dela dem eventuellt en gång så att de blir som halvmånar. Stek grönsakerna i rikligt med olivolja, stek lite i taget. Det är viktigt att auberginen och squashen är mjuk. Salta och lägg det stekta åt sidan allteftersom. Hacka löken och fräs den i en kastrull, den ska vara mjuk. Tillsätt krossade tomater och låt såsen småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop Philadelphia, vispgrädde, keso, citronskal, salladslök, salt och peppar till en röra i en bunke. Varva tomatsås, färskostsås, stekt aubergine och squash med lasagneplattor i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås. Grädda lasagnen i ca 30 minuter i 225 grader. Strö på osten när det återstår 10 minuter. Servera med en sallad.

Aubergine- och squashlasagne

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar