Annons
Annons

Baconbiffar på valdagen

Igår blev det valvaka och besök av min kusin och hennes familj. Jag är lite släkttokig och umgås mycket med min kusin, hon är som en extra syster för mig. Jag gillar henne jättemycket. Och så har hon en jättegullig sambo och två härliga ungar. Som grädde på moset bor hon rätt så nära så igår blev det lunch här på verandan. Det var ju så fint väder!

Annons

Jag med assistens av sonen lagade baconbiffar i en gräddig sky med senapssmak och till det klyftpotatis och sallad. En rätt ur min senaste kokbok – Mammas köttbullar och femtio andra färsrätter. Till efterrätt blev det blåbärspaj.

Här är receptet på baconbiffarna. Anna Hult har fotat.

002

Ljuvliga baconbiffar i smakrik senapssås 4-5 port

Här smaksätter jag färsen med mosade sardeller, bladpersilja och senap och formar den till biffar med baconskivor runt. Biffarna får sedan koka färdigt i ugnen i en mustig sås. Det här är hur gott som helst!

Baconbiffar:
¾ dl ströbröd
1 ½ dl mjölk
4 sardeller
500 g blandfärs
1 ägg
1 ½ dl finhackad bladpersilja
1 tsk salt
peppar
1 pkt bacon
margarin eller smör att steka i

Sås:
3 dl mellangrädde
1 msk svensk senap
1 msk fransk senap
2 tsk kalvfond
½ dl vatten
salt och peppar

Servering:
kokt potatis eller klyftpotatis
en sallad

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt det dra i 10 minuter. Mosa sardellerna på en tallrik. Tillsätt sardeller, blandfärs, ägg, bladpersilja, salt och peppar till bunken och rör ihop till en slät smet. Forma till 8 stora biffar. Snurra en baconskiva runt varje och fäst den med en tandpetare. Stek biffarna så att de får färg i margarin eller smör i en stekpanna. Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Tillsätt mellangrädde, svensk senap, fransk senap, kalvfond och vatten till stekpannan. Låt såsen koka ihop i någon minut och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna och efterstek dem i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med potatis och sallad.

 

 

LÄS OCKSÅ

(11)
(1)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar