Annons
Annons

Bästa snabba sillen!

Idag blir det Österlen och julmat i kombination! Om du varit där har du kanske ätit Brantevikssill? Man kan köpa den i vanliga livsmedelsbutiker  i Skåne och det är den absolut godaste sillinläggningen som finns. Så är det bara:) På flera ställen på nätet kan man läsa att ”den är en av skånska sillakademins paradrätter”. Den är söt och den smakar mycket av dill och peppar. För 3-4 år sedan gjorde jag ett recept på snabbgjord Brantevikssill till Allas. Här kommer det receptet igen.

Annons

Brantevikssill

Det här är en snabbgjord variant på den otroligt goda Brantevikssillen.

1 burk inläggningssill à 420 g varav 210 g sill
½ dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
1 ½ dl vatten
1 msk grovt krossad vitpeppar
1 msk grovt krossad kryddpeppar
3 lagerblad
1 kruka dill
½ rödlök

Skölj sillen i kallt vatten och skär den i sneda bitar. Koka upp ättiksprit, socker, vatten, vitpeppar, kryddpeppar och lagerblad. Låt lagen kallna. Hacka dillen och rödlöken fint. Varva sill, lag, dill och rödlök i en glasburk eller liknande. Ställ glasburken kallt i 1-2 dygn.

Snabb Brantevikssill

 

 

LÄS OCKSÅ

(68)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar