Annons
Annons

Bilder från Italienresan

Det slår aldrig fel, så här års vill jag alltid åka på en liten semesterresa till Berlin, Rügen eller några småstäder längre ner i Tyskland.

Så är det också i år. Det är väl något med det här med att hösten drar in och att det blir mörkare och kallare och inte lika trevligt att vara turist längre. Så om jag åker nu – tänker jag- så är det fortfarande roligt att turista. Fast det går ju inte – jag måste ju jobba och jag får inte med mig någon heller för den delen.

Annons

Så vad gör man då? Njuter lite av minnen från senaste Italienresan kanske.

Jag upptäckte när jag var i Rom att de är duktiga på att ha kvar gamla skyltar (ja vissa iallafall). Vad sägs om de här?

Italien 2014 005

Italien 2014 031

Italien 2014 030

Italien 2014 144

Som den nostalgiker jag är så blir jag glad när jag ser att de bevarat skyltar från 50- och 60-talen. Som jag nämnt tidigare så gillar jag att kolla runt i livsmedelsbutiker efter vackra förpackningar och vad som säljs i matväg.

Den här semesterresan hittade jag en gräddpaket med Colosseum som motiv. Fint. Ja så hade de massor av olika kexpaket, det känns som italienarna äter mycket kakor men inte alls så mycket godis som vad vi gör. Och en sak som de verkar äta mycket av är konserverad fisk och skaldjur. Sardiner, sardeller, tonfisk och bläckfisk säljs i helt andra mängder än vad det gör här hemma hos oss.

Italien 2014 138

Italien 2014 173

Italien 2014 175

Italien 2014 177

Sedan gillar ju italienarna sitt kaffe. Vi hittade en hel del jättefina espressobryggare. Vid Piazza Navona i Rom låg det en butik med de här kulörta bryggarna. Visst blir man glad? Jag och sonen kunde inte hålla oss från att köpa en espressobryggare där man hyllade italienska fotbollslandslaget. De sålde ut den för halva priset. Gli azzurri, som de kallas, åkte ju ut redan i gruppspelet.

Italien 2014 155

Italien 2014 009

Italien 2014 008

Jag drack förstås en och annan kopp cappuccino under Italienvistelsen. Sonen dricker också kaffe sedan en tid (ibland till och med espresso) och det är så mysigt att dricka kaffe tillsammans ska ni veta. Finns det någonting jag gillar med Italien som är direkt kass här i Sverige så är det kaffepriserna. De flesta caféer tar 1.20 för en cappuccino, här i Sverige är det ju fåniga kaffepriser ute på caféerna. Här kommer lite cafébilder!

Italien 2014 145

Italien 2014 179

Italien 2014 125

Italien 2014 127

 

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar