Annons
Annons

Black Friday och glöggmys!

Tillhör du också dem som inte vet vad Black Friday är? Jag hörde begreppet för första gången för någon vecka sedan och anade att ”det här är något amerikanskt som man nog borde känna till”. Så jag googlade och fick lära mig att det är dagen som infaller efter Thanksgiving och som är USA:s största shopping- och readag.

Annons

Och idag toppar min dagstidning – Göteborgsposten – detta med att före förstasidan ha en helannonssida med just Black Fridayannons för Elgigantens räkning. Jaha tänker jag och kan inte låta bli att sucka. Är vi inte lite fantasilösa i det här landet? För någon månad sedan hyllade vi Halloween med allt vad det innebar och nu är det Black Friday. Jo jag förstår att handlarna vill få oss att handla mer och då är det förstås enklast att gå vägen via ett redan inkört koncept som funkar i det stora landet i väster men ändå. Måste vi människor hänga på allt?

Black Friday

Nej hos mig blir det varken Halloween eller Black Friday. Vad är det för fel på glöggmys eller 1:a adventsfirande? För mig räcker det långt.

Hörde Anders Arnell (en matprofil här i Göteborg) som pratade om glöggmys på Radio 88  (en radiokanal här i Partille) i morse. Han sa många kloka saker. Det lät ungefär så här. ”Bjud hem någon. Det viktiga är inte tilltugget utan just att du bjuder hem någon. Gör det du kan efter dina förutsättningar. Det behöver inte vara en massa julgodis och så, det räcker med glögg” Och vidare ”Folk går inte på så många bjudningar eller är så upptagna som man kan tro, de flesta blir väldigt glada när de får en inbjudan”

Med de orden hoppas jag du får en mysig 1:a advent!

 

 

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar