Annons
Annons

Bloggens årskrönika

Gott slut på bloggåret 2017 och välkommen över till 2018. Här är några pärlor ur året som gått. Jag tar dem i kronologisk ordning.

I januari handlade det mycket om kaffe. Jag skrev bland annat om kaffeminnen från min barndom här. En annan sak som hände i januari var att sambon köpte massor av jordnötsringspåsar. Om du är nyfiken på varför läs här. Jag trodde att de jordnötspåsarna skulle vara länge men så blev det förstås inte (tänk vilken optimist man är ibland haha).

Annons

I februari åt jag en helt fantastiskt god lunch i Göteborg, nämligen här.

I mars gjorde jag ett matjobb där alla recepten baserades på nutella. Om jag inte hade gillat nutella innan så gjorde jag det förstås efter ett sånt jobb (klart jag gillade nutella innan också, det gör väl alla ;-)). Läs om det här. Jag har också bjudit på nutellarecept under året: Nutellabullar och världens godaste nutellakakor – sätt igång och baka!

I april var jag och sambon på ett häftigt korvcafé i Gladsax på Österlen. Det var ett väldigt populärt inlägg på bloggen, jag gissar att många vill åka dit. Läs här.

I maj handlade det mycket om utländska mataffärer i Gamlestan i Göteborg. Läs här och åk gärna dit.

De första dagarna av juni kretsade livet mycket kring sonens student. Läs om förberedelserna här och här.

I slutet av juni var jag på Språkcaféläger utanför Falkenberg. Jag har under 2016 och 2107 engagerat mig mycket i ensamkommande flyktingbarn. Jag har haft kurser i matlagning för en grupp. Jag har gått på språkcafé. Det är en viktig fråga för mig. Under fyra dagar i juni var jag med Redbergskyrkan på läger. Vi lagade mat från olika länder och vi spelade fotboll, volleyboll och pingis. Och en massa annat. Läs gärna om det här. Jag har under året som gått lärt mig en del om afghansk mat. Vill du prova mitt qabilirecept till exempel – kolla här.

I juli skördade vi potatis på Österlen. Läs om mitt och framförallt sambons potatisodlande här. De sista dagarna i juli gjorde jag och sonen en alldeles fantastisk resa till Rom. Inte bara fantastisk utan också lite udda, jag åkte ambulans för första gången i mitt liv. Jag skrev rekordmånga inlägg om Rom, läs här om när jag går i Kristina Kappelins fotspår, här där jag tipsar om 10 måsten i Rom och här där jag skriver om stadsdelen Monti.

I augusti kom min och Anna Claréns pajkokbok ut. En kokbok med både matpajer och söta pajer. Jag har under året som gått bjudit på några recept ur den. Tacopaj och Jordgubbspaj bland annat.

I augusti ägnade jag mig en del åt min nya hobby, att sälja på loppis. Det ska jag absolut göra under 2018 också. Här är några tips hur man kan tänka om man vill sälja på loppis.

I september var det bokmässa. En bra sak med bokmässan var att solen sken och jag kunde fika på ett favoritfik i centrala Göteborg. Ett tips du inte vill missa, läs här.

I slutet av oktober var jag och sambon i Rom. Vi hade underbara dagar i Lido di Ostia och Ostia Antica. I Lido di Ostia åt vi jättegod Vongole på plasttallrikar och drack kaffe i solen alldeles vid Medelhavets kant. Återigen blev det rekordmånga inlägg. Läs här om bra caféer i Rom, här om Ostia Antica och här om Trastevere.

I november gnällde jag en del på att porslinsfabrikanter nyproducerar gammalt porslin. Fick lite dåligt samvete efter det inlägget, det finns faktiskt riktigt snyggt nyproducerat porslin också. Jag kanske återkommer om det på bloggen. Här är iallafall mitt gnällinlägg från november.

I december gjorde jag en jätterolig sak – jag åt middag på Blå tåget. Det kan jag verkligen rekommendera. Är du minsta nostalgisk – åk Blå tåget mellan Stockholm och Göteborg och unna dig en middag i restaurangvagnen. Läs mitt inlägg här.

Det var 2017. Tack alla läsare.

Välkommen, följ med mig under 2018!

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(12)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar