Annons
Annons

Borås, restaurangtips och Italien!

013

Igår var vi i Borås, sambon och jag. Vi åt lunch på ett ställe som hette Paolos som låg vid Hötorget (ja det hette faktiskt så). De hade italiensk mat för hela slanten. Jag åt en pastarätt med pancetta och sambon åt en lasagne med köttfärs och mycket grönsaker. Båda rätterna var jättegoda och smakade italienskt som det gör i Italien.

Annons

 

Italiensk restaurang i Borås

Italiensk restaurang i Borås

 

Italienska bakverk på Paolos

Italienska bakverk på Paolos

 

Sedan blev det kaffe på Da Matteo som låg alldeles runt hörnet, vid Caroli kyrka. Da Matteo finns också i Göteborg så det kände jag till lite sedan innan. Sådana som kan det här med kaffe tycker vad jag förstått att Da Matteo i Göteborg är ett bra ställe och jag antar att deras filial i Borås är hyfsat likvärdigt vad gäller själva kaffet. Själv föredrar jag faktiskt vanligt bryggkaffe så på frågan om de hade bra kaffe på Da Matteo i Borås är det nog bättre att fråga någon annan än mig:-). De hade mycket italienska bakverk och drycker iallafall och en avdelning där de sålde surdegsbröd, italienska drickor och knäckebröd. Ja knäckebrödet kändes nog inte så värst italienskt faktiskt.

Uteserveringen på Da Matteo

Uteserveringen på Da Matteo

Ja sedan hamnade vi på det stora torget och där var det italiensk matmarknad. Ännu mer Italien med andra ord. En sådan här dag ligger det nära till hands att man  funderar på varför vi svenskar är så förtjusta i Italien och allt som är italienskt. Jag är inget undantag på den punkten, jag gillar Italien jättemycket. Men det är lite märkligt att vi hyllar ett annat land så otroligt mycket. Det måste vara konstigt för en italienare att komma till ett land som Sverige och överallt se skyltar med italienska ord, deras flagga, deras lands konturer, deras bakverk och liknande tänker jag. Fast tja samtidigt är det ju inte så svårt att förstå det: Italien är otroligt vackert och det är nästan alltid varmt och skönt när man är där och det gillar man ju. Både mat och vin är de mästare på och så är människorna ganska charmiga, ja de har iallafall udd skulle jag vilja tillägga. Och språket är fantastiskt fint och etiketterna på flaskorna är härligt nostalgiska…Märkligt eller inte märkligt – igår var det väldigt mycket Italien i Borås iallafall!

 

Italiensk matmarknad i Borås

Italiensk matmarknad i Borås

 

 

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar