Annons
Annons

Bra café i Ljungskile

Sent igår eftermiddag hamnade jag och sambon på ett mysigt café i Ljungskile. Jag skriver hamnade för det var precis vad vi gjorde. Vi var kaffesugna när vi var på väg hem från ett besök i Uddevalla. Jag anade att det skulle finnas något café i Ljungskile (Ljungskile ligger någon mil söder om Uddevalla och är bland annat känt för att deras fotbollslag har spelat i Allsvenskan) så vi stannade till där och hittade Mauritz kaffe på själva huvudgatan.

Annons

010

Om du  är från Göteborg eller har varit där mycket så kanske du känner igen namnet – Mauritz kaffe. På Fredsgatan i Göteborg (ganska nära NK) låg ett café vid namn Mauritz kaffe i många år. De sålde mycket gott kaffe och framförallt (för mig är ju kaffebrödet eller mackan viktigare) vansinnigt goda bullar med rabarber, katrinplommon eller äpple i. Ja de där bullarna glömmer man aldrig, de var liksom fluffiga som moln och lite sobert söta på något vis. Mauritz i Göteborg stängde tyvärr 2012 på grund av kraftiga hyreshöjningar. Till stor sorg för många göteborgare.

Ägarinnan till Mauritz i Ljungskile, Karin, träffade vid en föreläsning om kaffe den gamle ägaren till Mauritz kaffe i Göteborg. Tord som han heter lät Karin ta över recepten på bakverken och matbrödet från Göteborgsfiket och använda det i caféet i Ljungskile. Karin köper också råkaffet från Tord som hon sedan rostar själv.

Jag var ju bara tvungen att köpa en sådan äpplebulle à la Mauritz för att kolla om det verkligen var samma bulle. Å det var det och den smakade ljuvligt! Så om du kör på E6:an och passerar Ljungskile eller åker tåg eller buss till Ljungskile, ja då måste du stanna till och fika på Mauritz:)

006

007

015

 

 

LÄS OCKSÅ

(165)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar