Annons
Annons

Bra caféer i Rom

Har varit i Rom över nyårshelgen. Om någon frågar mig vad jag gillar mest av allt med den stan så blir svaret – att gå på café.

Jo visst, gå ut och äta är ju också himla trevligt i Rom men att fika kan man ju göra hela tiden över allt liksom:). Och det älskar jag! Man behöver inte köpa någonting till, en enkel cappuccino räcker långt!

Annons

Även de mest anrika ställena känns noll snobbiga, sådant gillar jag.

Här kommer några tips på caféer som jag tycker om. En annan dag ska jag skriva om caféer som jag hade planerat att gå till men som inte hanns med:)

Il Caffé Sant Eustachio. Jag är ingen kaffeexpert (bryr mig inte så mycket om olika kaffesorter etc) men deras cappuccino smakade bäst av de jag drack under vår Romresa. Ganska mycket folk som knödde så man får ha lite vassa armbågar. Ett café med mycket patina.

Cappuccino i centrala Rom

café i Rom

bakverk i Rom

Caffé Tazza d´Oro. Ligger vid Pantheon. Jag älskar deras speciella inredning och 60-talslogga. Noll snobbism här inte, bara gott kaffe! Betala i ena hörnet av butiken och få ditt kaffe vid disken.

Tazza d´Oro

Bar la Licata i stadsdelen Monti. Via dei Serpenti 165. Trevlig bar och café. Gott kaffe och extra bra när man är trött för här kan man sitta (jo det kostar säkert lite mer men ibland vill man helt enkelt sitta). Här var vi flera gånger! Roligt när personalen hejar och uppmärksammar en så fort man kommer innanför dörren.

Bar La Licata i Rom

Sista dagen hamnade vi på ett café nära San Giovanni in Laterno eller Lateranbasilikan som den heter på svenska. Circolo degli Artisti Caffé hette det. Caféet låg på hörnet och ja det kändes trivsamt på något vis. Vi åt cornetti och drack mycket god cappuccino där. Är du i närheten av Laternabasilikan kan jag absolut rekommendera en tur dit.

Vi var på många fler ställen, tyvärr har jag missat namnet på många av dem. Men här kommer lite bilder.

Rom cappuccino

café nara VatikanstatenCappuccino i Rom

cappuccino

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar