Annons
Annons

Bra lunchmat när det ska gå undan och Mitt kökmässa

Jag jobbar ju hemma och för det mesta äter jag rester från middagen dagen innan till lunch men ibland händer det förstås att jag inte har några rester. Då blir det ganska ofta raggmunkar till lunch.

 

Annons

iphone okt 003

Det är sådan mat som man alltid har ingredienserna till hemma och dessutom går det rackarns fort. Och så tycker jag det är väldigt gott! Det är ju potatis i raggmunkar och det är jag mycket förtjust i och så mättar det så bra. Innan receptet kommer – ja det är så enkelt att det nästan inte är något recept – så vill jag berätta att jag är på Mitt kök mässan här i Göteborg imorgon och bakar kakor. Klockan 17.15 är jag på Mitt kök scenen i morgon torsdag och på fredag är det 16.30 som gäller. Väl mött!

Här kommer raggmunksreceptet till 1 portion.

1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 ägg
salt
1 stor potatis
margarin eller smör att steka i

Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Vispa. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Tillsätt potatisen till smeten. Låt lite margarin eller smör bli ljusbrunt i en stekpanna. Häll ca 1/2 dl smet i pannan per raggmunk. Vänd dem och stek på andra sidan. Servera med lingonsylt och råkost.

De här ska bakas på Mitt Kök mässan i morgon!

De här ska bakas på Mitt Kök mässan i morgon!

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar